آخرین آمار منتشر شده درباره میزان ذخیره پشت سدها که تا تاریخ ۱۹ آبان منتشر شده نشان می دهد میزان پرشدگی ۶ سد مهم به بیش از ۸۰ درصد رسیده است.

سد

به گزارش همشهری آنلاین، بر اساس این جدول، حجم ذخیره آب در سدهای کشور از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر) با رشد ۱۳ درصدی نسبت به مدت مشابه سال گذشته همراه بوده است. براساس آخرین آمار دفتر اطلاعات و داده های آب کشور از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر) تا ۱۹ آبان، ۲ میلیارد و ۷۰ میلیون مترمکعب آب وارد سدهای کشور شده است.

این میزان ورودی نسبت به ۲ میلیارد و ۱۸۰ میلیون متر مکعبی ورودی آب مدت مشابه سال گذشته، پنج درصد کاهش را نشان می دهد. همچنین میزان آب خروجی از سدهای کشور برای مصارف مختلف نسبت به مدت مشابه سال گذشته هشت درصد کاهش یافته است. بر این اساس از ابتدای سال آبی جاری تا ۱۹ آبان، سه میلیارد و ۷۹۰ میلیون متر مکعب آب از سدها برای مصارف مختلف خارج شده است. سال گذشته میزان خروج آب از سدها در این بازه زمانی چهار میلیارد و ۱۰۰ میلیون متر مکعب بوده است.

درصد پرشدگی سدها

سدهای کشور اکنون ۴۴ درصد پرشدگی دارند. این میزان پرشدگی اما در برخی سدها قابل توجه است. بیشترین آمار پرشدگی مربوط به سد سد ماشکید علیا در سیستان و بلوچستان با ۸۸ درصد است و بعد از آن به ترتیب سدهای پیشین در سیستان و بلوچستان و کوثر در کهگیلویه‌وبویراحمد با ۸۷ درصد پرشدگی قرار داشتند. همچنین سد خیرآباد در سیستان‌وبلوچستان با ۸۶ درصد و سد ایلام‌ در استان ایلام با ۸۳ درصد پرشدگی در جایگاه بعدی قرار گرفتند.

بیشترین افزایش

درصد پرشدگی سدها نسبت به سال گذشته گرچه در مجموع کاهشی بوده است، ‌ اما نکته جالب در جدول منتشر شده افزایش قابل توجه ذخیره سدهای سیستان و بلوچستان به عنوان استانی کم بارش و خشک است؛ سد کهیر در این استان ۲۳۹ درصد بیشتر از سال قبل پر شده و چاه‌نیمه‌های سیستان‌وبلوچستان هم که در فهرست سدهای مهم آورده می‌شوند بیش از ۳۷۹ درصد افزایش پرشدگی داشتند.

بیشترین کاهش

اوضاع در سدهای مهمی چون زاینده‌رود در اصفهان با ۳۹ درصد کاهش مثل قبل است و سدهای زنجیره کارون در خوزستان هم در شرایطی بدون تغییر نسبت به سال قبل ۶۱ درصد پرشدگی دارند. بیشترین کاهش پرشدگی اما مربوط به سد استقلال در استان هرمزگان با کاهش ۷۰ درصدی و کمال صالح‌ در استان مرکزی با کاهش ۴۰ درصدی پرشدگی نسبت به سال قبل است. همچنین ذخیره سدهای ساوه در استان مرکزی، تنگوئیه سیرجان در استان کرمان، استقلال در استان هرمزگان و رودبار در استان لرستان کمتر از ۱۰ درصد است.

ذخیره ۶ سد به بالای ۸۰ درصد رسید |  رشد عجیب ذخیره آبی در یک استان خشک

کد خبر 900257

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 19
  • حامدشهریاری IR ۲۰:۵۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۳
    50 3
    سلا م چاه نیمه ها اصلا از بارشهای داخلی ابگیری نمیشه و وابسته به هیرمند و افغانستانه ؛؛ بالای یکسال هست که یک قطره وارد چاه نیمه های زابل نشده و افغانها با بستن بند کمالخان هیرمندرو مسدودکردن ! گزارش واقعی بدین به عموم مردم !
  • محمد IR ۱۰:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۴
    0 0
    شکر
  • ج ک IR ۱۰:۴۳ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۴
    0 0
    خدا را شکر ❤️ متاسفانه جنوب شرق وضعیت خوبی ندارد
  • IR ۱۱:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۴
    0 0
    قطعا" تابستان با کمبود و قطعی آب مواجه هستیم !!!
  • خدایا شکرت FR ۱۱:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۴
    0 0
    همیشه سپاسگزار خداوند باشید اما این منابع باید با لایروبی سدها به ظرفیت واقعی برسد
  • مریم IR ۱۳:۲۸ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۴
    0 0
    روستای ما تو کاشان چند سال هست جوب روستا تابستان ها هم آب داره انشااللاه همیشه آسمان بباره
  • ناشناس IR ۱۴:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۴
    0 0
    بارندگی زیاد شده خدا رو شکر باز هم سد بسازید
  • تیام اونا IR ۱۸:۲۵ - ۱۴۰۳/۰۸/۲۴
    0 0
    از دمپایی بهتر